Conform sursei citate, oamenii legii i-au verificat identitatea și au descoperit că era căutat de procuratura din orașul german Bayreuth încă din aprilie 2022. Pe numele său era emis un mandat de arestare care prevedea plata a 45 de  zile de amendă, fiecare în valoare de 40 de euro, sau 45 de zile de închisoare. 

De asemenea, el mai are de achitat și costuri de procedură în valoare de 83 de euro. Fiindcă nu a plătit cei 1.883 de euro, românul a fost dus la centrul de detenție preventivă din Hamburg.

Un alt român de 22 de ani a ajuns tot la închisoare

Un incident similar s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile, protagonist fiind un alt tânăr român în vârstă de doar 22 de ani. Bărbatul a fost reținut sâmbătă la granița dintre Germania și Olanda, la punctul de trecere a frontierei din Bunderneuland. 

Potrivit unui raport al poliției federale, citat de Rheiderland, pe numele lui era emis un mandat de arestare, iar acesta va trebui să petreacă 20 de zile după gratii, întrucât  a fost prins la volanul unui vehicul fără a avea permis și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul era pasager într-un vehicul care venea din Olanda. În timpul controalelor la frontiere, mașina a fost oprită și verificată în jurul orei cinci dimineața, la granița dintre cele două țări menționate mai sus, în zona de odihnă Bunderneuland. În timpul verificărilor, oamenii legii au descoperit că acesta era căutat.

În luna martie a anului în curs, românul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.600 de euro pentru cele două fapte precizate anterior. Întrucât nu a plătit amenda, autoritățile au emis mandat de arestare. Dat fiind că tânărul nu a plătit amenda, a fost dus de polițiștii federali la cea mai apropiată închisoare, unde își va ispăși pedeapsa de 20 de zile.

Urmărește-ne pe Google News