Incidentul a avut loc în jurul orei 18:30, când românul, folosind schelele instalate pentru lucrări, s-a urcat la o înălțime de aproximativ 20 de metri.

Imediat, poliția și pompierii au intervenit, închizând porțile gării și chemând o ambulanță pentru a-l convinge să coboare. Totodată, o pătură de urgență a fost întinsă de pompieri în Piazza Duca dAosta.

Bărbatul îmbrăcat în negru purta o geacă de ploaie și o șapcă și a reușit să urce până în punctul cel mai înalt al clădirii, ținând în mână o scară telescopică, cu care a urcat pe diferitele cornișe de pe fațada gării.

Oamenii adunați la fața locului, inclusiv cei care se grăbeau să prindă trenul, s-au speriat și au crezut că are de gând să se sinucidă, mai ales atunci când l-au auzit vorbind pe limba lui, cuvinte de neînțeles pentru italieni.

Într-un final, el a fost dat jos de pe schele și dus la Poliție. Acolo, omul străzii din România a fost ascultat și până la urmă oamenii legii au înțeles motivul gestului: bărbatul s-a plâns că, deși era în Gara Centrală, zonă în care locuiește pe străzi și, prin urmare, îi știe pe cei de acolo, nici măcar el nu a scăpat de furtul telefonului. Polițiștii au rămas să apeleze la medici pentru a-i verifica starea psihică.

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News