Furtul a avut loc acum 6 ani, pe 5 septembrie 2018, când românul a făcut o gaură în acoperișul camerei de congelare de la RoyalBelgianCaviar, o companie specializată în creșterea sturionilor și producerea de caviar exclusiv.
Bărbatul a reușit să intre prin acoperiș în camera frigorifică a RoyalBelgianCaviar, apoi a fugit cu 13 kilograme de caviar, în valoare de aproximativ 22.000 de euro.
Prins cu ajutorul probelor ADN
Hoțul a rămas necunoscut pentru o lungă perioadă de timp. Abia după câțiva ani a apărut o pistă: probele ADN găsite la locul faptei au dus în cele din urmă la identificarea făptașului. ADN-ul se potrivea cu cel al unui bărbat român care era deja înregistrat într-o bază de date ADN din țara sa de origine, notează sursa citată.
Românul nu a fost prezent la proces, fiind condamnat în lipsă la 2 ani de închisoare. De asemenea, el trebuie să plătească și o amendă de 800 de euro.