După cum rezultă din decizia Judecătoriei Leninski din Krasnodar, Harcenko a publicat, inițial, un comentariu pe canalul său de Telegram: „Mă voi bucura doar dacă în Krasnodar va atârna un steag albastru și galben (n.r. culorile drapelului ucrainean)”.

Ulterior, pe pagina sa de Instagram a postat un videoclip în sprijinul armatei ucrainene cu legenda „24 februarie este un an lung… Slavă tuturor celor care pierd, glorie tuturor celor care luptă”, Apoi, Harceko a postat și un videoclip cu legenda „Glorie Ucrainei”.

În toate cazurile, Harcenko și-a recunoscut vinovăția, motiv pentru care instanța l-a sancaționat cu pedeapsa minimă.

Bărbatul a primit două amenzi pentru „discreditare armatei ruse”, în valoare de 30.000 de ruble fiecare (circa 295 de euro fiecare) și o amendă pentru demonstrarea simbolurilor extremiste. de 1.000 de ruble (circa 10 euro). În total, a primit o amendă de circa 600 de euro.

În cele șase republici din Caucazul de Nord, de la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, au fost deschise cel puțin 17 dosare penale în temeiul unor articole de „discreditare” repetată a armatei ruse și „falsuri” despre aceasta, rezultă din raport al Centrului Memorial pentru Protecția Drepturilor Omului.

Foto: svoboda.org

Urmărește-ne pe Google News