Astfel, satul a fost închis de armată, iar cei 1.900 de localnici au fost puși în carantină. Acum, cercetătorii medicali testează întreaga populație, în speranța că vor afla mai multe despre coronavirus.

„A venit armata și a spus că nimeni nu intră, nimeni nu iese”, afirmă o localnică.

La rândul său, primaul Sabina Granieri spune că oamenii nu înțeleg de ce nu au voie nici măcar să meargă la cumpărături: „Sunt foarte supărată. Oamenii mă sună, sunt nedumeriți, mă întreabă: suntem bolnavi? Ce se întâmplă? Iar eu le spun: nu e nicio problemă, trebuie să facem asta pentru siguranța noastră, e sacrificiul nostru”.

„Oamenii din oraș sunt speriați, pentru că mulți sunt în vârstă”, spune Marco, un bărbat care trăiește în Nerola.

În micuțul sat italian, Primele cazuri de infectare cu coronavirus au apărut într-un cămin de bătrâni. Apoi, COVID-19 s-a răspândit, fără ca medicii să-și dea seama. Doi oameni au murit, alții au fost internați în spital. Printre cei infectați cu coronavirus se află și o doctoriță care locuiește într-un sat învecinat. Aceasta este izolată în casă.

Un sat șters de pe hartă

Experții italieni încearcă să afle cu precizie cum se răspândește virusul într-o comunitate și câți dintre cei infectați au simptome. Apoi, aceștia vor încerca să vadă ce tratament funcționează.

Astfel, satul Nerola a fost la un pas de a fi șters de pe hartă. Organele abilitate ale statului au luat de pe șosea chiar și indicatoarele rutiere spre localitate În cele din urmă, la solicitarea primarului, acestea au fost puse la loc.

„I-am sunat și le-am spus: ce faceți? Cu niște cuvinte urâte. Nimeni nu te poate șterge de pe hartă”, spune Sabina Granieri, care adaugă: „Suntem aici, existăm, suntem vii și vrem să rămânem vii”.

În Italia, până acum, 128.948 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 15.887 au murit.

 
 

Urmărește-ne pe Google News