„Astăzi, până la ora 16.00, organizatorul trebuia să notifice instituțiile statului cu privire la numerele de înmatriculare ale autovehiculelor participante, numele șoferilor și numerele de telefon ale acestora. S-a transmis o astfel de listă și lista conține până la ora 16.00 un cap tractor cu remorcă”, a spus Rareș Hopincă.
El a adăugat că organizatorul avea obligația ca până la ora 16.00 să notifice cele 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR, dar „a notificat un singur cap tractor cu remorcă”, iar acest lucru înseamnă că, „cel mai probabil, nu va fi un aflux de utilaje” în centrul Bucureștiului.
„Probabil vor fi câteva utilaje și câteva mașini mici care vor veni pe ruta deja stabilită, Șoseaua Alexandriei-Calea Rahovei-13 Septembrie-Piața Constituției și nu ne așteptăm ca această manifestație să perturbe semnificativ viața locuitorilor din București”, a menționat prefectul, care a precizat că este vorba despre un „protest politic”.
În aceste condiții, Jandarmeria este instituția care va decide dacă poate accepta și alte solicitări, venite după termenul stabilit.
Trei zile de protest, duminică prima zi
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat pe 18 ianuarie că a aprobat organizarea, în zilele de duminică, luni și marți, a unui protest în Piaţa Constituţiei, cu participarea a 5.000 de persoane, 100 de tractoare şi 100 de capete tractor de TIR. Inițial, Nicușor Dan a respins un protest cu 15.000 de mașini în Piața Victoriei.
Protestul de duminică, 21 ianuarie, al fermierilor și transportatorilor se va desfășura între orele 9.30 și 22.00 în Piața Constituției, însă deplasarea vehiculelor va începe cu câteva ore înainte, a anunțat Primăria Capitalei.
Protestatarii de la Afumați, Ilfov, au susținut că ei nu se vor alătura manifestației care începe duminică, 21 ianuarie, în Piața Constituției din București, au relatat Agrointel și TVR.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro