Grupul de Comunicare Strategică anunţa că a propus de eliminare la sursă a conținutului unui articol apărut pe site-ul bpnews.ro (https://bpnews.ro/2020/02/24/coronavirusul-ucis-de-polidin/), după ce reprezentanții site-ului bpnews.ro au refuzat să corecteze informațiile false.

Avertismentul dat de autorităţi prin eliminarea acelui articol de tip „fake news” nu i-a descurajat pe administratorii portalului de a propaga noi articole de tip fake news.

Cel mai popular articol din ultimele zile de pe bpnews.ro este ”Epidemia care lovește la 100 de ani – coincidență sau mână criminală?”, distribuit de peste 117.000 de ori. Textul se bazează pe o teorie a conspirației, anunţă greatnews.ro.

Potrivit trafic.ro, siteul bpnews.ro a avut, în luna februarie 2020, 780.267 de vizitatori, iar recordul de vizitatori a fost atins în ziua de după publicare articolului considerat fake news de către cei de la GCS. În 25 februarie, 257.738 de oameni au accesat siteul.

Siteul bpnews.ro a fost înregistrat la data de 19 iulie 2019 de o persoană fizică și este găzduit de serverele ns1.ninelpeia.ro și ns2.ninelpeia.ro. Și siteul ninelpeia.ro, care aparține omului politic, este găzduit pe aceleași servere. El a fost înregistrat în 2012 tot de o persoană fizică.

Ninel Peia consideră această acţiune ca fiind un nou atac împotriva sa a ”slugilor lui Soroș”.

Ninel Peia a fost exclus din PSD de către Liviu Dragnea în 2016 după ce a scris pe blog că vaccinurile ar fi putut cauza îmbolnăvirile bebeluşilor din Argeş cu e-coli.

Urmărește-ne pe Google News