Cuprins:
Studii suplimentare, după expediția din Alto Mayo, Peru
Un șoarece înotător cu picioare palmate și un nou tip de veveriță pitică se numără printre cele 27 de specii noi pe care oamenii de știință le-au descoperit în Peru.
Este posibil să fi fost găsite până la 48 de alte specii noi, deci vor fi necesare studii suplimentare pentru a determina dacă sunt noi, spune Conservation International.
„Descoperirea de atât de multe specii noi de mamifere și vertebrate este cu adevărat incredibilă, mai ales într-un peisaj atât de influențat de om”, a spus Trond Larsen, director senior la Conservation International.
Alto Mayo este o zonă protejată din nordul Peru, cu multiple ecosisteme și teritorii indigene.
Are o densitate relativ mare a populației, care pune presiune asupra naturii prin defrișări și extinderea agriculturii, a spus Conservation International.
Încă opt tipuri de pești și zece tipuri de fluturi
Expediția a găsit o nouă specie de veveriță pitică, opt tipuri de pești, trei amfibieni și zece tipuri de fluturi.
Oamenii de știință au descoperit, printre altele, un pește cu un capul foarte mare – ceva ce nu mai văzuseră până acum.
Totodată, veverița pitică măsoară doar 14 centimetri, jumătate din lungimea unei veverițe cenușii medii din Marea Britanie, care variază de la 24 la 29 centimetri, conform acordului britanic Squirrel.
„[Se] potrivește atât de ușor în palma mâinii tale. Culoare adorabilă și frumoasă, maro castaniu, foarte rapidă”, a spus Larsen.
„Sare repede și se ascunde în copaci”, a completat el.
Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de șoarece spinos
Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de șoarece spinos – numită după firele de păr de pază deosebit de rigide care se găsesc pe blana lor, care funcționează similar cu țepii unui arici.
Ei au găsit, de asemenea, un nou „șoarece amfibie”, înotător, care are picioare parțial palmate și mănâncă insecte acvatice.
Aparține unui grup de rozătoare semi-acvatice considerate a fi printre cele mai rare din lume, puținele specii despre care se știe că există fiind văzute doar de câteva ori de oamenii de știință.