Incidentul a avut loc luni seară, 14 octombrie 2024, după ora 22:00, în zona stației de tramvai din Piața Unirii. Șoferul în vârstă de 19 ani a blocat nu mai puțin de zece tramvaie, după ce și-a lăsat mașina chiar pe șine.

Un șofer din Iași și-a parcat mașina pe linia de tramvai. „A trebuit să așteptăm o oră, blocați în Piața Unirii”

Timp de o oră, tramvaiele au rămas blocate, iar mulți dintre călători au părăsit mijloacele de transport și, în ciuda orei târzii, au preferat să meargă pe jos până acasă. Vatmanii au alertat poliția, care, în cele din urmă, l-a găsit pe proprietarul vehiculului. Acesta a fost sancționat, potrivit legii.

„A trebuit să așteptăm o oră, blocați în Piața Unirii din cauza unui șofer care nu a gândit și a lăsat mașina chiar pe linia de tramvai. Nu-mi venea să cred când am văzut, chiar așa să parchezi, am crezut că s-a întâmplat ceva. Era trecut de ora 22:00, erau cam ultimele curse, oamenii voiau să ajungă acasă, ce să le spunem?”, povestește unul dintre vatmanii care au rămas blocați.

„Șoferul era foarte relaxat, părea că este în pijamale. Râdea, nu avea nicio problemă”

Aceștia au rămas cu gura căscată când l-au văzut pe tânăr, care era relaxat și amuzat de haosul pe care l-a creat. Nu doar călătorii aflați în tramvaie și angajații CTP au avut de suferit, ci și șoferii de autobuz, din cauza aglomerației.

„Am sunat la Poliția Locală pentru ajutor, a venit imediat un echipaj și a trebuit să îl găsească pe șofer. Fiind târziu, platforma nu avea cum să vină, așa că am stat și am așteptat. Pe la ora 23:00 a venit și șoferul, foarte relaxat, părea că este în pijamale. Râdea, nu avea nicio problemă și a mers să discute cu polițiștii. Oamenii erau extrem de furioși pe el, unii călători au plecat pe jos, nu au mai așteptat în tramvaie. Ne venea să îi spunem noi ceva, pentru că ne-a pus să așteptăm atât. Ar trebui să suspende permisul pentru astfel de lucruri”, a mai spus vatmanul.

Cum a încercat tânărul să scape de sancțiuni

După ce l-au identificat pe proprietarul autoturismului, oamenii legii l-au amendat cu 825 de lei și sancționat cu 3 puncte penalizare. În speranța că va scăpa basma curată, tânărul le-a spus polițiștilor că nu credea că mijloacele de transport în comun mai circulă după ora 22:00.

„Un echipaj de la Poliția Locală a intervenit, aseară, la incident. Era o platformă disponibilă, la acea oră, de la Servicii Publice, însă nu a fost nevoie să mai intervină. Polițiștii au reușit să afle numărul de telefon al proprietarului mașinii și au luat legătura cu el. Șoferul a crezut că după ora 22:00 nu mai circulă tramvaiele și de asta a lăsat mașina pe linie. Ulterior, a fost sancționat de către polițiști. Cu siguranță, CTP își va dori să recupereze prejudiciile aduse companiei de către șofer”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Pentru că a blocat tramvaiele din Piața Unirii, șoferul a fost aproape linșat de vatmani.

Urmărește-ne pe Google News