Șoferul a fost surprins în proximitatea localității Cristian, pe DN1, cu viteza de 213 kilometri pe oră, potrivit MesageruldeSibiu.ro

Șoferul are 31 de ani, notează sursa citată. Aparatul radar l-a „fotografiat” pe șofer pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 100 km/h (pe DN1 km 323+250m, în afara localității Cristian, pe sensul de mers Sibiu-Sebeș).

Polițiștii rutieri au constatat că șoferul nu avea nici documentele asupra sa. Astfel, acesta a fost amendat şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 4 luni.

1540 de persoane au murit în România în 2023 în urma accidentelor rutiere

„Sancţiunea: 2.475 lei (viteza si lipsa documente) şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 120 zile, din momentul depistării in trafic”, potrivit Poliției.

Viteza şi indisciplina în trafic sunt principalele cauze ale accidentele rutiere în România, potrivit reprezentanților CNAIR. 40% dintre incidentele în trafic sunt provocate de viteză și indisciplină.

Peste 1.540 de persoane și-au pierdut viața anul trecut în accidente rutiere tragice produse pe drumurile din România. Țara noastră se menține pe primele locuri într-un top negativ la nivel european în privința numărului de decese survenite în urma accidentelor rutiere.

Urmărește-ne pe Google News