Potrivit primelor rapoarte ale poliției, românul a spus că biserica penticostală românească „i-a distrus viața”, motiv pentru care a comis atacul. Poliția spune că e vorba despre o acțiune deliberată și care a fost motivată religios.

Din fericire, nimeni nu a fost ucis. O femeie a suferit un șoc din cauza incidentului și a primit îngrijiri la fața locului. Românul, care locuiește la Viena, nu s-a opus apoi arestării. În momentul incidentului, în biserică se aflau un preot și alte două persoane, toți scăpând nevătămați.

„Un camion care nu a frânat s-a întors pe alee, după ce a trecut în viteză prin intersecția de lângă reprezentanța de mașini și a împins în lateral toate mașinile din intersecție”, a povestit un șofer, care a văzut în oglinda retrovizoare camionul venind spre el și a reușit să oprească, în lateral, evitând să fie lovit.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Șoferul a venit cu camionul de la Viena, o distanță de 21 km, iar pe drum a provocat patru accidente, conducând nebunește și rănind un pieton.

Tânărul de 32 de ani, care locuiește în Austria din 2020, a fost dus la sediul secției de poliție Brunn am Gebirge și audiat. Oficiul de Stat al Poliției Criminale din Austria Inferioară a preluat inițial ancheta, dar acum ea e efectuată de Oficiul de Stat pentru Securitatea Statului și Combaterea Extremismului (LSE).

Poliția a mai anunțat că în urmă cu câteva săptămâni, bărbatul a făcut scandal în biserica penticostală și a rupt o biblie.

Acum, șoferul s-ar fi izbit de biserică în cel puțin șase locuri și clădirea, construită și inaugurată în 2021, este în pericol de a se prăbuși.

El a fost testat după ce a fost arestat și rezultatele au fost negative atât la alcool, cât și la droguri.

Urmărește-ne pe Google News