„Astăzi a ieșit un troleibuz de la depoul Vatra Luminoasă. Era în Primăria Capitalei la ora 5 dimineață. A fost sunat de liderii de sindicat și a trebuit să se întoarcă în depou. Prin fața primăriei a trecut acel troleibuz pe care l-am identificat în aplicația InfoSTB și avea pe panoul de afișaj „Se retrage la depoul Vatra Luminoasă”. Știm presiunile, sunt înregistrări, dovezi”, a declarat directorul STB, în conferința susținută de dimineață.
Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a societății, STB a transmis că în ciuda grevei au existat „salariați fideli companiei, preocupați de bunăstarea călătorilor din zona metropolitană, care au decis să respecte legea și să-și îndeplinească sarcinile de lucru”.
„Astfel, în această dimineață, au ieșit în traseu câteva mașini din Depoul Vatra Luminoasă, pe linia 85, conform programului de transport”, subliniază societatea.
Ea face apel la liderii de sindicat să vină la dialog „pentru a nu afecta bunul mers al activității de transport public și implicit, călătorii”.
Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă, la o zi după un protest în urma căruia au spus că negocierile s-au încheiat fără niciun rezultat.
Astfel, joi dimineață, transportul public din București este paralizat, singurul mijloc de transport în comun care funcționează fiind metroul.
Angajații STB acuză că principalele lor revendicări salariale nu au fost soluționate și cer demisia directorului Adrian Criț. „Nu se circulă până directorul își va da demisia. Am făcut adrese la primărie, prefectură, STB, nimeni nu ne-a răspuns”, au declarat sindicaliștii pentru Libertatea.
În replică, directorul STB, Adrian Criț, a anunțat că greva ilegală și că va depune plângere penală împotriva liderilor de sindicat pe care îi acuză că manipulează angajații și urmăresc doar interesele personale.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!