Potrivit informațiilor, câștigul mediu lunar din bacșiș este de 56 de lei în București, 43 de lei în Cluj, 69 de lei în Brașov și 54 de lei în Timișoara.

Cele mai mari sume oferite ca bacșiș, defalcate pe fiecare oraș, arată astfel: 70 de lei în București, 46 de lei în Cluj, 40 de lei în Brașov și 25 de lei în Timișoara.

Posibilitatea de a acorda bacșiș șoferilor Uber este disponibilă începând cu data de 13 decembrie 2017, după cum Libertatea a relatat în exclusivitate.

Uber susține că, atât valoarea cursei, cât și bacșișurile sunt impozitate.

Revoltă la Clever Taxi pentru ”bacșișul obligatoriu”

Problema bacșișului a generat aproape o revoltă pentru utilizatorii unei aplicații concurente, Clever Taxi. Aceasta a introdus posibilitatea acordării de bacșiș în aplicația sa, dar clienții spuneau că este obligatorie plata a cel puțin 10% din valoarea cursei.

Compania a replicat că nu este obligatoriu și că acesta poate varia între zero și 50%. Însă pentru asta trebuia ca oamenii să facă update la ultima versiune a aplicației.

Taxarea, problemă vitală în disputa Uber cu taximetriștii

Taxarea este și elementul central al disputei dintre Uber și taximetriști.

Aceștia acuză Uber că nu deține autorizații și licențe, așa cum au taximetriștii. De asemenea, că nu plătește în România impozite pe comisionul de 25%, perceput de companie.

Uber spune, însă, că totul este fiscalizat.

Curtea Europeană de Justiție a decretat în luna decembrie că Uber este serviciu de transport și trebuie să dețină autorizații și licențe.

Mai multe bătăi au avut loc în ultima vreme între taximetriști și șoferii Uber, atât în București, cât și la Timișoara.


Citește și: Avertisment BNR: Cresc ratele la credite, vin noi scumpiri, iar economia „duduie” pe consum ca-n precriza din 2008


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News