Este singurul sondaj în care Nicolae Ciucă este creditat cu locul secund, după ce sondajul USR și sondajul CURS nu l-au plasat pe președintele Senatului în top 3.

Totuși, Ciucă este la 9 procente în urma lui Ciolacu și foarte aproape de George Simion (locul 3), de care îl despart doar 3 procente.

Astfel, pe primul loc în preferințele pentru prezidențiale în sondajul INSOMAR-AVANGARDE este tot Marcel Ciolacu – 28%, urmat de Nicolae Ciucă – 19%, George Simion – 16%, Elena Lasconi – 13%, Mircea Geoană – 11%, Cristian Diaconescu – 5% și Kelemen Hunor – 4%.

Referitor la votul pentru alegerile parlamentare, cei mai mulţi dintre respondenți au indicat PSD – 31%, apoi PNL – 22%, AUR – 16%, USR – 14%, SOS România – 5%, UDMR – 5%, România în Acţiune (care susţine candidatura lui Geoană) – 3%.

Candidatura Dianei Șoșoacă a fost respinsă atât de CCR, cât și de BEC.

Sondajul, care este autofinanţat, a fost realizat în perioada 10-20 octombrie, pe un eşantion de 1.190 de subiecţi, prin metoda „face-to-face”, adică pe teren, la domiciliul respondenţilor. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%, susțin autorii sondajului.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Mandatul președintelui Iohannis expiră pe 21 decembrie.

Urmărește-ne pe Google News