După turneul de succes din Europa în luna august 2011, intitulat Tesla Goes East, Rafael de Mestre a pornit într-o nouă aventură, de data aceasta menită să stabilească recorduri mondiale. El va încerca sa devină prima persoană care conduce în jurul lumii o mașină de serie electrică. Aceeași Tesla Roadster care l-a purtat din Suedia până la Marea Neagra în România, în mai puțin de două săptămâni, traversează acum trei continente pentru a deveni prima mașină electrică ce calatorește în jurul lumii.

Punctul de plecare al aventurii a fost în Barcelona, Spania, pe data de 11 mai 2012, locul pe care Rafael de Mestre îl numeste „acasa”. Din acel punct, atât soferul cât si masina au trecut prin Franța, Elveția, Germania, Statele Unite ale Americii, China și Kazakhstan.Ceea ce a început ca o cursă contra timp, s-a transformat într-o cursă între două echipe ce concurează pentru titlul de „primul șofer în jurul lumii într-o mașină electrica”. Titlul este „dezbătut” între Rafael de Mestre, soferul Tesla Roadster-ului si Antonin Guy și Xavier Degon într-un Citroen. Aceștia din urmă au plecat în aventura intitulată Electric Odyssey în februarie 2012, cu aproape trei luni înainte de plecarea lui Rafael de Mestre. Cu toate acestea, în jurul datei de 23 iulie ei au fost depăşiţi în China de Mestre.
Tesla este primul producător de mașini electrice de serie. Roadster a fost primul lor model lansat, inspirat de Lotus Elise. Motorul său electric propulsează Roadster-ul de la 0 la 100 km / h în 3.7 secunde. Cu o autonomie de aproape 400 km și o viteză maximă de 200 kilometri pe oră, este mașina electrică cea mai avansată din lume. Roadster-ul va fi precedat de Model S, sedanul gamei, care și-a început deja producția în vara acestui an.

Sursa foto: 0-100.hotnews.ro

Urmărește-ne pe Google News