Contractele pe trimestrul IV al spitalelor cu casele de sănătate nu asigură funcţionarea, spun reprezentanţii sindicatelor din Sănătate.
“Pentru ultimele trei luni ale anului mai avem, la Spitalul Judeţean Bacău, câte 1 leu pe fiecare lună. Şi situaţia e aceeaşi în aproape toate spitalele din ţară”, a declarat Aurel Creţu, liderul SANITAS Bacău.
Din suma ridicolă de 1 leu va trebui să funcţioneze timp de o lună un întreg spital, ceea ce ar însemna un adevărat record.
De suferit vor avea salariaţii unităţii medicale, mai spune Creţu, care riscă să rămână în lunile octombrie şi noiembrie fără lefuri, deoarece decembrie se va deconta din bugetul pe 2014.
La fel vor suferi furnizorii de servicii sanitare, de medicamente, dar mai ales pacienţii.

La Vâlcea, banii pentru septembrie s-au cheltuit deja

Situaţia este la fel de dezastruoasă şi la Spitalul Judeţean Brezoi, din judeţul Vâlcea. Aici, banii alocaţi pentru luna septembrie sau terminat deja, astfel încât managerii instituţiei spun că au decis ca până la sfârşitul lunii să fie internate doar urgenţele. Această unitate sanitară deserveşte 30.000 de locuitori, care acum îşi caută vindecarea în alte părţi.

Urmărește-ne pe Google News