Spitalul „Sfântul Gheorghe” nu are staţie de oxigen, deoarece este un spital de recuperare. Dar în condiţiile actuale, nevoia e uriașă. 50 din cei 78 de pacienţi sunt dependenţi de oxigenul din aceste tuburi.
Conducerea spitalului a făcut apeluri disperate la autorități pentru a nu se găsi în situația de a trimite pacienții în alte spitale, până acum fără prea multe rezultate.
„Am luat legătura cu Suceava, cu firmele din Suceava, Piatra Neamţ, Tg Neamţ şi toţi s-au plâns de aceeaşi problemă, nu au oxigen, aduc câteva tuburi şi le ţin pentru judeţul lor. La toate forurile superioare am cerut ajutor. Ne-au promis că o să se rezolve. Sperăm și noi să nu rămânem fără oxigen”, a declarat managerul Spitalului, doctorul Gabriela Varazari, pentru Antena 3.
Până atunci, o soluție găsită de conducerea spitalului a fost instalarea unor tuburi de oxigen înalte de doi metri, folosite de obicei pentru sudură. Acestea pot asigura o cantitate mare de oxigen pe termen lung.
„Sunt foarte grele, vedeți că am un metru 50, tubul are 2 metri. Mă urc pe scaun doar ca să văd să dau concentrația”, relatează unul dintre medicii, pentru sursa citată.
Rata de incidență în municipiul Botoșani a ajuns la 9,04 la mia de locuitori, iar la ora actuală, în județ, nu mai există niciun pat de terapie intensivă pentru pacienții COVID. Situația este la fel de gravă și la nivel național, unde 1815 pacienți sunt internați în stare gravă la ATI și niciun pat nu mai este liber.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro