Decizia a fost luată joi seară de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj, în contextul creşterii numărului de cazuri, a anunţat prefectul Mircea Abrudean.
“Argumentele care au dus la această decizie sunt: capacitate mare de 400 paturi în total, circuite epidemiologice funcţionale, saloane cu băi proprii, experienţa anterioară COVID, apropierea faţă de SCBI în caz de nevoie pentru transportul pacienţilor la secţia de ATI”, a precizat prefectul.
“Există circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel că nu există riscul ca unii angajaţi să între în şomaj tehnic. De asemenea, Secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu listă de aşteptare pentru pacienţi de peste un an, va rămâne operaţională”, a mai precizat prefectul de Cluj.
Potrivit acestuia, ambulatoriul şi baza de tratament vor fi păstrate şi vor funcţiona în continuare, existând circuite epidemiologice distincte în acest sens, astfel încât nu există riscul ca unii angajaţi să intre în şomaj tehnic.
“De asemenea, secţia de Aritmologie, unică în regiune, cu lista de aşteptare pentru pacienţi de peste 1 an, va rămâne operaţională. Evoluţia epidemiologică este una în creştere, deşi am încercat să evităm deschiderea unui al treilea spital COVID, nu putem să riscăm să rămânem fără locuri pentru pacienţii pozitivi”, a spus Mircea Abrudean.
Conform deciziei CSJU Cluj, Spitalul Clinic de Recuperare va deveni unitate medicală pentru tratarea pacienţilor COVID începând cu data de 5 august, ora 8.00.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro