Incidentul a avut loc cu puțin timp înainte de miezul nopții. Mai mulți membri ai unei familii de români au urmărit meciul de fotbal în centrul orașului Rijkevorsel, iar după finalul partidei au plecat spre casa în care locuiesc.

„Am fost hărțuiți o vreme de un grup de tineri”, spune una dintre româncele din grup, o tânără de 25 de ani. „S-au purtat permanent urât și râdeau de noi. La un moment dat, am auzit trei împușcături. Bănuiesc că a fost un fel de pistol cu ​​aer comprimat, pentru că am o umflătură la gleznă. Dar fratele meu a fost lovit nu de o armă, ci de o macetă pe care unul dintre tineri o avea cu el. A fost rănit la picior și a fost transportat la spital”, a adăugat fata.

Potrivit familiei victimei, este vorba despre un grup de șapte tineri, dintre care unii au fost arestați de polițiști.

La momentul incidentului, pe stradă circula și o mașină, dar când șoferul s-a întors după ce l-a văzut pe unul dintre tineri scoțând „pistolul”. „Am întâlnit mașina aceea și a oprit lângă noi”, spune unul dintre locuitorii de pe strada Prinsenpad. „Ne-a avertizat că nu trebuie să mergem înainte, pentru că ar fi cineva care se plimbă cu o armă. Eram puțin panicați”.

Unul dintre vecini a reușit să filmeze o parte a incidentului și a oferit imaginile poliției. Alți localnici confirmă povestea: „Am văzut doi bărbați alergând”, spune o tânără. „O persoană puțin mai solidă care părea să țină în mână un cuțit mare. Celălalt, un băiat mai gras, a ținut tot timpul mâna în buzunar de parcă ar fi ținut ceva acolo. Am auzit și trei bubuituri, dar la început am crezut că sunt bombe”.

Poliția din Noorderkempen a sosit rapid la fața locului și a primit, de asemenea, asistență din partea forțelor de poliție din localitățile apropiate. Pe stradă a fost găsită o urmă de sânge. Pistolul și maceta despre care au vorbit martorii au fost recuperate.

Cinci persoane au fost arestate și audiate. „Nu este încă foarte clar ce s-a întâmplat exact”, a declarat duminică, Kristof Aerts, de la procuratura din Anvers, citat de cotidianul De Standaard.

„A avut loc un incident între două grupuri, unul de belgieni și unul de români, posibil legat de meciul de fotbal, în care un bărbat a fost rănit ușor. Este vorba despre un român. Cinci persoane au fost arestate și vor fi audiate în cursul zilei de duminică”, a mai spus el.

Parchetul confirmă că la locul incidentului au fost găsite un pistol și o macetă, dar nu este clar cine le-a adus sau le-a folosit. Poliția belgiană investighează circumstanțele incidentului.

Urmărește-ne pe Google News