Într-un clip difuzat pe rețelele sociale, Robb face ceea ce pare un gest obscen, în timp ce se uita la camerele de filmat, în timpul meciului său împotriva lui Cifuentes.

Chris Brown, directorul internațional de Esports și Evenimente The Pokémon Company International, a confirmat că jucătorul a primit o „penalizare pentru comportament antisportiv”.

Regulile Pokémon au o întreagă secțiune pentru „conduita antisportivă”, iar „o abatere majoră duce la pierderea meciului”. Prin abatere majoră se înțelege „o lipsă de respect sau considerație pentru fair-play sau pentru public”.

„Comportamentul antisportiv” se referă la o mișcare pe care Robb a făcut-o, pe care mulți au considerat-o un gest ofensator, obscen.

Atenție, imagini care vă pot ofensa!

Robb a fost eliminat din turneu, dar i s-a permis să-și păstreze premiul în bani pentru clasarea în primii 8, 15.000 de dolari.

Adversarul pe care îl învinsese a câștigat, duminică, 18 august, finala Mondialului și a încasat 50.000 de dolari.

Robb nu a comentat gestul său, dar l-a felicitat pe Cifuentes pentru victorie.

Descalificarea lui Robb a stârnit controverse pe rețelele de socializare. Unii au afirmat că gestul său a simbolizat o aruncare de zaruri, folosită în jocurile JCC Pokémon pentru a adăuga un element de șansă.

Populara serie de jocuri video Pokémon este gestionată de The Pokémon Company, un consorțiu japonez între Nintendo, Game Freak și Creatures. Franciza a fost creată în 1995.

Urmărește-ne pe Google News