Eric Decker, mai cunoscut sub numele său digital Airrack, în vârstă de 27 de ani, spune că și-a pus viața în pericol pentru experiment. A stabilit câteva reguli pe care a trebuit să le respecte în timp ce și-a propus să zboare cu toate cele 28 de companii aeriene interne americane, ceea ce l-a dus peste tot, dar și… nicăieri.
„Sunt gata să dedic câte zile din viața mea sunt necesare pentru a încerca fiecare companie aeriană din țară”, a spus Decker.
Prima regulă stabilită: youtuberul nu putea părăsi sistemul aeroportuar și trebuia să rămână la un aeroport sau pe un avion. Pentru a doua sa regulă, Decker a stabilit să cumpere cel mai „frumos” loc oferit de fiecare companie aeriană și a evaluat experiența fiecărui zbor pe patru puncte.
„Preț, confort, servicii și ceva pe care îmi place să-l numesc factorul X. Vreau să las posibilitatea acestor companii aeriene să mă surprindă”, a spus tânărul.
A trebuit să rămână în sistemul aeroportuar pe tot parcursul expediției și asta a însemnat că a trebuit să facă totul în interiorul acestuia, ceea ce a dus la cerința lui finală. „Regula numărul trei: toate alimentele, băuturile, pauzele de baie și somnul trebuie să aibă loc în avion sau în aeroport. Trăiește în avion, mori în avion”, a spus el.
Pentru a-l ajuta să clasifice corect toate companiile aeriene, Decker i-a pus pe unii dintre prietenii săi să testeze toate saloanele și băile de la bord, care includeau evaluarea puterii de spălare a toaletei și a numărului de straturi ale hârtiei igienice.
Primele trei zboruri ale lui Decker au fost fie întârziate, fie anulate, provocând haos pe „harta de zbor meticulos planificată”.
Primul său zbor a fost cu United, unde a suferit o întârziere care i-a făcut pe unii dintre pasageri să piardă zborul de legătură, dar Decker nu a fost îngrijorat până când s-a îmbarcat pe cel de-al doilea zbor, care era pe Horizon Air.
„Primul lucru pe care l-am observat imediat când m-am îmbarcat în Horizon Air a fost că în interior erau aproximativ 120 de grade”, a spus Decker. „Al doilea lucru a fost că, odată ce toată lumea s-a urcat în avion, ne-au cerut imediat să coborâm”. Zborul a fost în cele din urmă anulat, forțându-l pe Decker să acorde companiei aeriene cel mai scăzut rating posibil, nivelul F.
Cameramanul lui Decker, Jack, omul care testează toate toaletele avionului, a plasat compania aeriană low-cost Avelo B-tier pentru „spălarea destul de rapidă” și „serviciul privat cu avionul hop-on” JSX, în rangul C, alături de United.
Allegiant Airlines a fost clasată la nivelul A pentru baia sa „foarte curată”, în ciuda hârtiei igienice cu un singur strat. Înapoi în cabine, Decker aproape că a dat de aur când a venit vorba de „rău famata” Southwest Airlines. Decker a primit un scaun pe primul rând, datorită modelului de scaune deschise al transportatorilor low-cost. „Acesta este de departe cel mai bun loc pe care l-am primit vreodată într-un zbor din sud-vest”, a spus el. Cu toate acestea, o întârziere de 4 ore și un cost de 221 USD au trimis compania aeriană la nivelul C.
Următorul zbor al YouTuberului a fost cu Spirit, despre care Decker a auzit povești îngrozitoare, în timp ce biletul de 544 USD nu a ajutat la un scor prea mare. Avionul în sine a fost cel mai nou și cel mai curat avion din toată călătoria, iar Decker a adormit imediat, doar ca să se trezească după aterizare. „Acel zbor Spirit a fost cel mai curat, mai lin și cu cel mai drăguț personal cu care am interacționat. Nu pot să cred că spun asta, dar Spirit Airlines este categoria B”.
Unul dintre cele mai mici avioane în care a călărit Decker a fost un fost charter militar la compania aeriană Contour, care a împărțit zborul cu Flying Finn, deoarece odată ce aeronava a aterizat în Missouri și trei persoane au coborât, restul pasagerilor s-au întors în aer.
Comoditatea de a nu trebui să schimbi avioanele și serviciul excelent la bord din cauza cantității mici de pasageri le-au adus ambelor companii un loc în nivelul C.
Silver Airways, la fel ca experiența lui Decker cu Horizon, nu a decolat niciodată și și-a câștigat locul la categoria F, iar mai departe tânărul a mers la Frontier Airlines.
Decker s-a bucurat de fiecare aspect al zborului, inclusiv de a oferi însoțitoarei de bord Tamisha premiul pentru „Cel mai bun însoțitor de zbor” și „Cea mai tare persoană alături de care să stai”, împreună cu carduri cadou.
Delta Airlines, cu scaunul lui Decker „confort plus”, plus accesul la Delta Lounge, unde era o mare varietate de alimente, plus un duș și gustările de la bord și reumplerile gratuite, compania aeriană aproape că a ajuns la nivelul maxim, dar a fost pusă lângă Frontier, deoarece prețul a fost de 513 USD.
Ziua a patra a călătoriei pe care YouTuber-ul și cameramanul Jack au petrecut-o „într-un maraton cu o mână de zboruri mediocre”, care au inclus Republic Airways, New Pacific Airways, Delta Republic și Delta Connections.
Cel mai mic avion în care s-a urcat Decker în timpul excursiei sale aparține Cape Air, care deservește în principal Boston și câteva dintre orașele Cape din Massachussets. Înainte de a se urca în avionul cu șase locuri, Decker și bagajele lui au trebuit să fie cântăriți la poartă. Având spațiu minim pentru picioare și mișcându-se rău în aer, zborul de 459 USD a câștigat un C în clasament.
Endeavour Air a obținut un rating A, deși are un preț ridicat de 838 USD. Sun Country (251 dolari) și Hawaiian Airlines (978 dolari) au primit ambele evaluări de nivel B.
În timpul zborului său cu Alaska Airlines, Decker și-a făcut un nou prieten, care i-a vorbit despre viața aproape de ultima frontieră, inclusiv despre faptul că a văzut elan în curtea lui. Experiența lui Decker pe zbor i-a adus companiei aeriene un loc în clasa A.
După ce a luat zborul peste ocean spre Hawaii, Jack s-a urcat în două avioane mai mici în al 50-lea stat american, Mokulele Airlines și Lana’i Air. Al doilea zbor cu Mokulele a fost anulat, forțându-l pe Jack să-i dea un F, dar Lana’i era un avion privat la prețul de 169 de dolari căruia i s-a acordat un rating S.
După ce a zburat în jurul țării timp de șapte zile, Decker și-a rezervat un zbor spre casă cu American Airlines, unde avea să se afle în ceea ce el a numit „cel mai luxos zbor intern”, care a fost „singurul lucru care m-a ținut să merg înainte” de-a lungul aventurii sale de o săptămână.
izabela • 20.04.2024, 18:13
În loc sa doneze niște bani la orfelinate plătești bilete sa îți pui viata în pericol
Marica13 • 20.04.2024, 21:03
izabela • 20.04.2024, 18:13
În loc sa doneze niște bani la orfelinate plătești bilete sa îți pui viata în pericol
Fiecare cu păsăricile lui.... E bine că își permite