Matthei nu are milă de nimeni și nu se teme că-și face dușmani. În timpul liber, îi place să sesizeze parcările ilegale la biroul de ordine publică.

Cu o aplicație, acest lucru este rapid și ușor, iar scopul lui este „să raporteze cel puțin o parcare ilegală în fiecare oraș din landul meu“.

„Când nu e poliție, apar eu”

Nici vecinii săi, nici oamenii care îi spun că nu trebuie decât să descarce ceva din mașină și apoi pleacă nu sunt în siguranță în preajma lui.

Eu pun în aplicare regulile de circulație. Oamenii cred că pot parca cum vor. Mai ales în weekend, când nu sunt multe forțe de ordine. Atunci apar eu!

Niclas Matthei:

În Gräfenhainichen, orașul natal a raportat deja 8% din populație, ceea ce înseamnă că biroul de ordine publică a încasat peste 32.000 de euro. 

4.000 de „denunțuri”

Potrivit propriilor declarații, el a scris peste 4.000 de „denunțuri”, anul trecut. „La nivel național, amenzile și avertismentele colectate în urma plângerilor mele însumează 140.995 de euro, conform tabelului de amenzi”, se mândrește „vânătorul de parcări ilegale”.

Niclas este insultat în mod regulat în munca lui, dar asta nu-l deranjează. Se consideră un „maestru al publicității”. Reportajul Del Spiegel are aproape 1,4 milioane de vizualizări în nici 3 zile.

Suportă calm comentariile furioase ale șoferilor, dintre care unii nici măcar nu par să observe, sau doar după un timp o fac, că au fost avertizați de o persoană privată.

Poliția este chemată de mai multe ori și tânărul se prezintă cu încredere drept „Matthei, maestru al publicității”.

Medic sau viitor polițist?

Cea mai puternică armă a lui Niclas: cunoaște regulile de circulație pe pe dinafară. O singură privire este suficientă pentru a determina o încălcare și pentru a cunoaște cuantumul amenzii. 

Dacă vede un șofer care a parcat într-un loc nepermis, face o fotografie a mașinii și o încarcă într-o aplicație. De asemenea, oferă „consultanță”: „Puteai să parchezi în piața bisericii”.

Ținuta sa: o jachetă și pantaloni galbeni fosforescenți și o pancartă de pe bicicletă, pe care scrie „POLIZFI”, așa călătorește tânărul de 18 ani.

El spune că se pregătește pentru o carieră în domeniul medical, nu pentru una de polițist. El spune că are voie să folosească cuvântul „POLIZFI” „pentru că nu este poliția”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News