Originar din Cluj-Napoca, Andrei Iulian Ciocan a câștigat medalia de aur la categoria Pizza în Tavă și va avea privilegiul să reprezinte România la Campionatul Mondial de la Parma, cel mai de seamă concurs de profil din lume, care va avea loc anul viitor.

Andrei Iulian Ciocan a câștigat cu o rețetă autentică siciliană

Competiția din Capitală a fost una echilibrată, dar Andrei Iulian Ciocan a luat fața tuturor cu o rețetă autentică siciliană, unde sasicia (un cârnaț tradițional italian) și ceapa trasă la tigaie au fost ingredientele de bază.

„A fost o experiență extraordinară. Am participat la trei categorii în total, dar pizza în tavă a fost cea mai apreciată. Să obțin acest premiu, mai ales într-o competiție atât de strânsă și cu un juriu internațional, este o mare onoare”, a spus tânărul clujean.

Experiență de zece ani în domeniu

În vârstă de 31 de ani, Andrei Iulian Ciocan a învățat să prepare pizza în urmă cu un deceniu. Începând cu 2019 a luat parte la diverse cursuri de specializare, unde s-a perfecționat și mai mult.

„Prima dată a început ca un simplu job, apoi mi-a plăcut așa de mult încât am decis să mă perfecționez în acest domeniu. Acum reușesc să fac o pizza corect și nu grăbită în trei minute. Îmi place să pun accent pe micile detalii pentru că acestea fac diferența”, a mai spus Andrei.

Pizza clasică la tavă și napoletană sunt preferatele tânărului, iar clienții au la dispoziție un restaurant în Cluj-Napoca, unde le pot încerca.

Urmărește-ne pe Google News