Bărbatul a primit gradul de general de poliție în toamna anului trecut. Înainte de a fi numit șef al Departamentului de Poliție pentru Migrație al Poliției Naționale ucrainene, acesta a fost șef al poliției din regiunea Nikolaev.

De asemenea, Șaihet a mai fost și adjunct al șefului poliției regionale din Odesa și șeful departamentului de investigații din aceeași regiune.

Cu ce se ocupă tatăl generalului de poliție

Conform sursei citate, Serghei Șaihet stă câteva ore bune la sala de sport în timpul programului. Pentru a ajunge la complexul sportiv, el folosește mașina de serviciu, care ar trebui utilizată doar în timpul activităților ce țin de locul său de muncă. Jurnaliștii l-au văzut pe acesta intrând și părăsind complexul din capitala ucraineană cu aceeași mașină.

Cu toate că, după cum a subliniat Bihus.Info, generalul de poliție ucrainean nu deține proprietăți în acel complex, tatăl său, Oleg Șaihet, este proprietarul unui apartament care valorează 1 milion de dolari. 

Apartamentul cu pricina a fost achiziționat în urmă cu patru ani. De asemenea, tatăl tânărului general de poliție este implicat în activități de securitate și este coproprietar al companiei Security.

„Al doilea coproprietar al acesteia este cea mai mare companie petrolieră Ukrnafta, care a fost controlată de oligarhul Igor Kolomoiski și de Grupul Privat până la naționalizare”, au indicat jurnaliștii, precizând că Maxim Doneț, care a devenit garda de corp a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în anul 2019, a lucrat la Security.

După informațiile apărute, Poliția Națională a Ucrainei a dispus în cursul zilei de vineri, 11 octombrie, efectuarea unei anchete interne. Oamenii legii s-au angajat  să ia „deciziile corespunzătoare” pe baza rezultatelor cercetării, conform The New Voice of Ukraine.

Urmărește-ne pe Google News