Victima este în prezent internată la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), fiind „în comă profundă, cu traumatism cranio-cerebral, cu traumatism de coloană cervicală sever şi traumatisme de membre inferioare”, potrivit medicului de terapie intensivă, Alina Bereanu, citat de Agerpres.

Accidentul a avut loc sâmbătă, 29 iulie, în timpul unei petreceri desfășurate într-un spațiu special amenajat pentru evenimente. Pe site-ul firmei numite de presa locală, piscina are o adâncime de 1,4 metri.

După săritură, tânărul a fost scos din apă de cei prezenți, fiind în stop cardio-respirator.

Echipajul de prim ajutor l-a resuscitat lângă acea piscină, după care l-a adus la spital „în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme”, fiind în prezent „intubat, ventilat mecanic”, potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Sibiu, Decebal Todăriţă.

Medicii atrag atenția asupra pericolelor care pot apărea în urma unei sărituri în piscină

Șeful Secţiei Clinice de Reabilitare Medicală a SCJU din Sibiu, Florentina Popa, a atras atenția asupra potențialelor riscuri la care se expun cei care sar cu capul înainte în piscină.

„De obicei, asemenea evenimente se soldează cu traumatisme cranio-cerebrale sau vertebro-medulare cu afectarea creierului sau/şi a măduvei spinării. În multe cazuri acestea sunt fatale şi pacienţii nu îşi mai revin din comă. Pacienţii care supravieţuiesc rămân cu paralizii ale corpului care pot afecta jumătate de corp sau întregul corp, în funcţie de nivelul unde s-a produs leziunea traumatică”, a declarat şeful Secţiei Clinice de Reabilitare Medicală din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Florentina Popa.

Aceasta a sfătuit ca tinerii să evite săriturile în apă sau să verifice adâncimea acesteia înainte de a se aventura la astfel de salturi.

Surse medicale susţin că familia tânărului ar fi analizat posibilitatea de a-l transporta în străinătate, la un alt spital, însă deocamdată acesta este la Sibiu, la ATI. Există riscuri legate de transportul unui asemenea pacient şi îngrijirea medicală în ATI este aceeaşi în spitale, în aceste cazuri.

 
 

Urmărește-ne pe Google News