Într-o variantă corectă a poveștii telefonului uitat în taxi, șoferul trebuia să-l sune pe proprietar și să i-l returneze. Poate, așa, ar fi primit o ”atenție” din partea uitucului care și-a regăsit aparatul, unul performant și destul scump. Însă, Șerbănică, reprofilat în taximetrist după o etapă a vieții sale în care s-a îndeletnicit cu furturile de prin sediile firmelor -, a găsit de cuviință să-l scoată la vânzare. Așa se face că șoferul l-a îmbiat pe primul client urcat în mașina sa – un puști de 19 ani -, cu o ofertă irezistibilă: 300 de lei pentru buclucașul telefon mobil. ”Un chilipir la care nimeni nu poate rezista”, și-o fi zis, probabil Șerbănică.

Adevăratul proprietar a fost găsit pe facebook de un potențial cumpărător ofertat de taximetrist

Însă, potențialul cumpărător a butonat ceva vreme aparatul timp în care a citit o adresă de mail la care telefonul încă era logat. A amânat tranzacția propusă de taximetrist în cel mai pur stil diplomatic după care l-a contactat pe facebook pe adevăratul proprietar.

Cum între tatăl acestuia din urmă și taximetrist existase deja o rundă de discuții privind pierderea telefonului în mașină, în timpul cursei nocturne – negată vehement de Șerbănică -, singura variantă a păgubiților a rămas o tranzacție făcută sub supravegherea polițiștilor Secției 4. Adică un flagrant în toată regula al judiciariștilor bucureșteni în plasa cărora, de altfel, a și căzut incorigibilul Marian Șerbănică care, pentru a scăpa de aparat, a mai și lăsat din  preț. Când a pus mâna pe cei 200 de lei ceruți în schimbul telefonului, hoțul de odinioară, recalificat în meseria de taximetrist, a fost prins.

După o noapte de arest, Marian Șerbănică a fost dus în fața magistraților care au decis ca șoferul să fie plasat sub control judiciar.

 
 

Urmărește-ne pe Google News