Acoperit cu
cenușă vulcanică, blatul fusese parțial dezgropat în 2019, însă lucrările au
fost extinse pentru a se conserva cât mai bine integritatea structurii.

Acesta era
situat într-un cartier care la acea vreme era foarte frecventat, la intersecţia
străzii Casa delle Nozze dArgento (Casa Nunţii de Argint) şi Vicolo dei
Balconi (Strada Balcoanelor).

Cercetătorii
au identificat picturi în culori vii reprezentând animale, în special păsări de
curte şi raţe sălbatice, ce erau gătite şi servite, cu vin sau alte băuturi,
alături de fresca deja cunoscută, care înfăţişează o nimfă a apelor călare pe un
căluţ de mare.

Mai mult,
arheologii au descoperit în spaţiile din structura mesei resturi alimentare,
care ar putea oferi informaţii valoroase asupra obiceiurilor gastronomice din
Pompei, din perioada erupţiei Vezuvului, în 79 e.n.

În vasele de
teracotă au fost descoperite un fragment de os de rață, precum și resturi de
porc, de capră, peşte şi melci. Mai multe ingrediente erau gătite laolaltă,
într-un preparat asemănător cu paella.

Într-un
dolium – vas de lut asemănător unui butoi – au găsite boabe de fasole zdrobite,
care serveau la modificarea culorii şi gustului vinului.

„Taraba pare
să fi fost închisă şi abandonată în grabă de proprietarii săi, dar este posibil
ca cineva, posibil bărbatul mai în vârstă, să fi rămas şi să fi pierit în
timpul primei faze a erupţiei, în urma prăbuşirii mansardei”, a explicat Massimo
Osanna, director general al Parcul Arheologic Pompei, într-un interviu acordat
agenţiei Ansa.

Astfel de
thermopolium erau foarte frecvente şi populare în Roma Antică. Doar în Pompei
existau aproximativ optzeci de astfel de structuri.

Al doilea
cel mai vizitat sit arheologic din Italia după Colosseum din Roma, Pompei a
fost îngropat în urma erupţiei Vezuviului. În anul 2019, Pompei a atras aproape
patru milioane de vizitatori.

Doar o
treime din sit, care se extinde în prezent pe 44 de hectare, nu departe de
Napoli, a fost dezgropat de arheologi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News