Cel puțin o persoană a murit, iar alte două sunt încă dispărute după ce o peșteră de gheață s-a prăbușit parțial în timp ce grupul de turiști vizita ghețarul. Majoritatea oamenilor se aflau în afara peșterii când aceasta s-a prăbușit, a relatat publicația locală Visir.

Într-o declarație postată pe rețelele de socializare, poliția locală a anunțat că salvatorii au primit un apel de urgență cu puțin înainte de ora locală 15.00. Grupul de turiști străini explora peșteri de gheață când patru persoane au fost lovite de gheaţă.

Două persoane au fost grav rănite: una a murit la fața locului, în timp ce cealaltă a fost transportată cu elicopterul la un spital din capitală.

Numeroase echipaje de salvare au lucrat pe tot parcursul după-amiezii și până seara, în căutarea celor două persoane dispărute.

Operațiunea a fost întreruptă după lăsarea întunericului din cauza condițiilor periculoase, dar poliția a spus că va fi reluată dimineața.

Radiodifuzorul public islandez RUV a relatat că eforturile de a transporta echipamente și personal până la ghețar au fost dificile din cauza terenului accidentat, iar tăierea gheții a fost făcută în cea mai mare parte manual, cu ferăstrău cu lanț.

Ghețarul unde a avut loc incidentul se află în apropierea lagunei glaciare Jokulsarlon, una dintre cele mai populare destinații turistice din Islanda.

E posibil ca prăbușirea să nu aibă legătură cu o erupție vulcanică în sud-estul Islandei vineri, la aproximativ 300 de kilometri distanță de ghețar.

Urmărește-ne pe Google News