Decesul bărbatului din Zaragoza a fost confirmat, marți, pentru agenția EFE, de poliția din Mogwase, un oraș din apropierea rezervației, și de Ministerul spaniol de Externe.

Bărbatul, care călătorea în vehiculul său de safari cu logodnica sa și cu alte două femei de naționalitate sud-africană, a oprit mașina, a coborât și s-a apropiat pentru a fotografia mai de aproape o turmă de trei elefanți cu trei pui, în rezervația Parcului Național Pilanesberg, nord-vestul țării.

În acel moment, „se presupune că elefanții l-au atacat și l-au ucis”, a explicat purtătorul de cuvânt al poliției, Sabata Mokgwabone. Însoțitorii victimei nu au fost răniți.

Publicația locală The Citizen a vorbit cu oficiali din Parcul Național Pilanesberg, care au precizat că „nu se poate, pur și simplu, să ieși din vehicul pentru a fi mai aproape de un animal sălbatic. E regula care trebuie respectată. Responsabilitatea aparține victimei”. Animalele au perceput persoana „ca pe o amenințare sau ca un invadator al teritoriului lor”.

Pieter Nel de la Autoritatea Parcului Național și Turism din Provincia Nord-Vest a declarat este „normal” ca elefanții „șă-și apere puii”: „Mulți turiști nu sunt conștienți de cât de periculoase pot fi aceste animale”.

Parcul în care a avut loc tragedia se află la 180 de kilometri de capitala Johannesburg. În rezervația de 50.000 de hectare pot fi văzuți elefanți, rinoceri, lei, leoparzi și bivoli.

Foto cu caracter ilustrativ: pilanesbergnationalpark.org

Urmărește-ne pe Google News