În urma analizei s-a constatat că au fost înregistrate un număr de 53 reacţii adverse post-vaccinare (RAPI) în 5 judeţe. Din aceste 53 cazuri, un număr de 41 cazuri au fost vaccinate cu 2 loturi de vaccin achiziţionate în anii 2013 şi 2014. Toate posibilele cazuri de RAPI se află în investigare.
Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sănătăţii a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare până la obţinerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuată de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.
De asemenea, autorităţile sanitare au anunţat reprezentanţii producătorului produsului vaccinal despre situaţia apărută.
„Facem precizarea că, până în prezent, au fost înregistrate manifestări uşoare şi tranzitorii care s-au remis spontan şi nu au pus în pericol sănătatea elevilor.
Vaccinarea este o metodă de imunizare activă, profilactică, împotriva unor boli, prin inocularea unui vaccin. Menţionăm că, administrarea vaccinurilor presupune şi posibila apariţie a unor reacţii post – vaccinare normale”, a precizat Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.
 
 

Urmărește-ne pe Google News