Pacienţii din judeţul Suceava în cazul cărora a fost confirmată infecţia cu virusul West Nile au vârste de 81, 83, respectiv 88 de ani. Aceştia au ajuns la spital prezentând simptome precum febră, cefalee, sindrom confuzional.
„Au fost diagnosticaţi cu meningită, caz în care pentru identificarea agentului patogen se face puncţie cu recoltare de lichid cefalorahidian (LCR ). În urma analizei LCR-ului s-a identificat virusul West Nile la toţi trei pacienţii”, au declarat reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.
Bolnavul în vârstă de 81 de ani a avut evoluţie favorabilă a bolii, fiind externat pe 17 august.
Pacientul de 83 de ani, care avea şi alte afecţiuni medicale, a murit luni, 19 august, din cauza agravării patologiilor asociate.
Pacientul de 88 de ani, care este internat din 29 iulie, „a avut evoluţie nefavorabilă cu agravarea stării generale”, fiind transferat în ATI pe 1 august. Starea acestuia este în continuare gravă, au mai transmis reprezentanții unității medicale.
Virusul West Nile este cel mai frecvent transmis la oameni prin mușcătura unui țânțar infectat. Ţânțarii se infectează atunci când intră în contact cu păsări infectate. Țânțarii infectați răspândesc apoi virusul West Nile oamenilor și altor animale, mușcându-i.
Virusul West Nile poate cauza o boală neurologică fatală la oameni, deși 80% dintre persoanele infectate nu au niciun fel de simptome.
Vezi și Virusul West Nile – cum se manifestă și cum se tratează
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro