Selfie-urile i-au ajutat pe agenţi să lege cazurile între ele
După ani buni de jafuri… “exemplare”, Vasile a făcut o greşeală de începător: a furat o cameră foto dintr-o casă, şi-a făcut câteva poze şi apoi a aruncat cardul de memorie în pădurea unde a stat ascuns. Cardul a fost găsit de autorităţile elveţiene şi, cum în baza de date existau fotografii de-ale sale, după arestarea din 2012, poliţia a folosit noua probă pentru a lega între ele nişte spargeri în care fusese folosit acelaşi mod de operare. A fost momentul în care oamenii legii au descoperit că hoţul român are un palmares deosebit, iar paguba făcută de el pe unde a trecut este uriaşă.
Alţi români ne spală imaginea în Elveţia
– Scriitorul de origine română Cătălin Dorian Florescu este laureatul Premiului elveţian de literatură (Schweizer Buchpreis) 2011, pentru romanul “Jacob beschliesst zu lieben” (“Jacob decide să iubească”).
– Violonistul elveţian de origine română Alexandru Gavrilovici a fost prim concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Berna timp de 34 de ani.
– Fizicianul român Claudiu Falub, stabilit în Elveţia, a făcut o descoperire împreună cu o echipă de oameni de ştiinţă din Elveţia. Acesta a reuşit să obţină un material care va sta la baza gadgeturilor viitorului, respectiv atomii de germaniu aliniaţi perfect pe o suprafaţă de siliciu modificată.
– Premiul Nobel pentru chimie pe 2014 a fost atribuit cercetătorilor Eric Betzig, Stefan W. Hell şi William E. Moerner. Stefan W. Hell s-a născut la Arad, la data de 23 decembrie 1962, şi este membru de onoare al Academiei Române din anul 2012.
– În 2006, Compania Théâtre du Passage de la Neuchâtel din Elveţia l-a angajat într-un rol principal, pentru turneul în Franţa şi Elveţia, pe actorul Dorin Dragoş, plecat de la Teatrul Naţional din Timişoara.