Şoferul a reuşit să-l evite, iar omul îşi va ispăşi pedeapsa după gratii. Nu regretă ce a făcut şi repetă încontinuu că mama şi copiii lui ştiu mai bine de ce s-a ajuns aici. Bărbatul se îmbăta foarte des, îşi alunga nevasta şi cei trei copii de acasă, iar femeia a fost nevoită să plece la muncă peste hotare. Copiii s-au refugiat în casa bunicilor, la Satu Nou.
Ieri dimineaţă, Vasile Larion a intrat val-vârtej în casa părinţilor săi şi şi-a luat mezina în braţe. A ameninţat că o omoară, moment în care bunicul a sărit să-şi salveze nepoata. Larion a pus mâna pe sapă şi şi-a lovit părintele în cap, apoi s-a întors către micuţa de 5 ani şi i-a aplicat şi ei două lovituri în cap cu muchia sapei. Speriat la gândul că şi-a distrus familia, agresorul a fugit până la şosea şi s-a aruncat în faţa unei maşini.
„Am văzut un bărbatul că fuge spre maşină. S-a aruncat pe burtă, efectiv. Am tras dreapta de volan cât am putut. S-a lovit puţin de partea din faţă a maşinii, dar s-a ridicat şi a sunat singur la 112. A spus că a făcut o crimă, că şi-a omorât copilul şi tatăl. Nici nu îmi vine să cred prin ce am trecut”, a declarat Mihai Oancea, şoferul maşinii.
Fetiţa a murit în braţele medicilor
Două echipaje de la Serviciul Judeteţan de Ambulanţă Vaslui au ajuns la faţa locului. În timp ce medicii luptau să o salveze pe minoră, bunicul ei era transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Fetiţa a murit, în ciuda eforturilor făcute de cadrele medicale
Vasile Larion a fost reţinut şi audiat în prezenţa unui avocat. „Are o conduită prin care nu dovedeşte niciun fel de regret. Suspectul îşi recunoaşte fapta, spune că între el şi tatăl său exista o stare conflictuală, însă nu motivează de ce şi-a lovit fetiţa”, a declarat Ovidiu Berinde, procuror criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. În Italia, soţia lui a aflat cu groază că fetiţa ei s-a stins într-un mod atât de brutal şi, cel mai probabil, mâine va ajunge în ţară.
 
 
 
 

Urmărește-ne pe Google News