„Lângă noi, acolo, e Oprescu. Sorin Oprescu. Ca să vedeți în ce companie neselectă suntem, dar aia e”, a spus vloggerul pe filmarea realizată la un restaurant. Imaginile arată spatele unei persoane și nu este precizată data filmării, dar informațiile din video indică restaurantul Mnemes din Halkidiki.

Sorin Oprescu a fugit din România în mai 2022

Fostul edil al Capitalei Sorin Oprescu a fost prins în flagrant delict și arestat în noaptea de 6 septembrie 2015, pe când se afla la al doilea mandat de primar general. DNA l-a acuzat de luare de mită, de spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

După 6 ani și jumătate de procese Sorin Oprescu a fost condamnat pe 13 mai 2022, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, dublu față de pedeapsa primită în primă instanță, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Pentru că nu a fost găsit acasă ca să fie încarcerat, a fost dat în urmărire de Poliție. Patru zile mai târziu, pe 17 mai 2022, Sorin Oprescu a fost prins și arestat în Grecia.

Pe 21 iulie 2022, instanțele din Grecia au respins extrădarea lui Oprescu în România, motivând condiţiile de detenţie precare din țara noastră.

Pe 8 mai 2024, ministrul justiției, Alina Gorghiu, a declarat că nu mai poate fi depusă o nouă cerere de extrădare.

Sorin Oprescu a condus Primăria Generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

Urmărește-ne pe Google News