El a fost prins într-un hotel din București și a fost condus la Secția de Poliție pentru audieri. Potrivit anchetatorilor, vasluianul nu a avut complici și a acționat singur.

Surse din anchetă au precizat pentru Libertatea că traseul său a fost în mare parte clarificat, fiind verificate locații din București și din mai multe județe, printre care Mehedinți, Neamț, Vaslui și Iași.

Prima fotografie cu piromanul, după ce a fost prins într-un hotel din București

Activitățile derulate de polițiști au inclus controale în trafic și la hoteluri, vizionarea înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, investigații și audierea mai multor martori.

Se mai știe că înainte de comiterea faptei, vasluianul a fost cazat la cel puțin un hotel din București și că a intrat în România la finalul lunii trecute.

300 de persoane au fost evacuate din Parlament după incendiu

Incidentul de securitate a avut loc marţi, 17 septembrie, la Palatul Parlamentului, în jurul orei 13.00, după ce individul a aruncat cu benzină la intrarea vizitatorilor de la Camera Deputaţilor, în Sala Constantin Brâncuşi.

Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate la acel moment, iar angajata care se afla în respectivul magazin de suveniruri a făcut un atac de panică atunci când a văzut focul.

Zona din fața Palatului Parlamentului unde a avut loc breșa de securitate: intrarea dinspre Izvor a Camerei Deputaților

Bărbatul din Vaslui a fost identificat în jurul orei 19.00 și a fost prins după alte patru ore de căutări, în jurul orei 23.00.

Urmărește-ne pe Google News