Să filosofăm pe malurile Senei
La Paris se întâlneau, pe vremuri, artişti celebri, romancieri, poeţi, actori, pictori sau sculptori. Un astfel de loc, unde filosofau, în faţa unei aburinde ceşti din porţelan fin, Simone de Beauvoir sau Jean Paul Sartre, este Les Deux Magots Cafe. Sau, dacă eşti în apropiere de Grădinile Tuilleries, treci vizavi – oricum, se spune că aroma cafelei te va atrage ca un magnet – şi vei descoperi Angelina Cafe, unde se refugia Coco Chanel, pentru a savura o cafea fierbinte.
În Istanbul caută «afacerile de familie»
În Istanbul, multe cafenele sunt o afacere de familie, iar atmosfera dovedeşte acest lucru. În Mandabatmaz, de exemplu, muzica tradiţională se aude în surdină, iar tineri relaxaţi, pe care- i vezi cu o carte în mână sau puşi pe confidenţe, savurează licoarea neagră din ceşcuţe miniaturale.
Arome proaspete la Buenos Aires
La Buenos Aires, unul din cele oraşele cele mai cosmopolite, mergi la Urban Station, în centru. Acolo, poţi chiar să-ţi faci o parte din munca de birou, în timp ce te relaxezi cu o cană de cafea în faţă. Mese şi scaune confortabile, multe prize pentru încărcătoarele diferitelor device-uri… ce vrei mai mult?
În Australia, diversitate maximă
Dacă vrei să încerci mai multe arome de cafea, mergi în Australia. Lor le place să savureze o cafea, două, trei… cu ochii la ocean. În Melbourne, la Brother Baba Budan, poţi alege dintr-o mulţime de reţete şi de soiuri de cafea, care vin de pe toate continentele. Iar Market Lane Coffee este locul unde se bea cafea adusă de pe cele mai bune plantaţii din lume.
În California, între vin şi cafea
Acest stat american e cunoscut mai mult pentru văile sale pline de podgorii decât pentru “energizantul de dimineaţă”, dar BlueBottle-Coffee se află într-un muzeu al cafelei, în San Francisco. Clădirea şi terasa-grădină de pe acoperiş sunt şi ele o atracţie a locului, pe lângă calitatea cafelei măcinate proaspăt. Şi au nişte deserturi care se asortează perfect cafelei!