Icoana Maicii Domnului– Biserica Colţea 

Donată bisericii în anul 1786 de domnitorul Nicolae Mavrogheni, icoana cu ferecătură lucrată manual, din argint poleit cu aur, poate fi admirată în partea din stânga catapetesmei.

Biserica de la Colțea este un reper cultural al Bucureștiului și o puteți găsi în Piața Universității. Biserica a fost construită de spătarul Mihai Cantacuzino, între anii 1695-1698.

Icoana Sfântului Antonie cel Mare – Biserica “Buna Vestire”

În urma incendiului din 1847, biserica a ars în întregime, singurul lucru care s-a păstrat fiind tocmai icoana Sfântului Antonie cel Mare, care de atunci a devenit patronul acestui lăcaş de cult, alături de Maica Domnului.

Icoana Sfântului Antonie nu este singura icoană făcătoare de minuni de la Curtea Veche, aici aflându-se și o icoană a Maicii Domnului.

Icoana Maicii Domnului – Biserica Olari

A fost adusă în biserică de preoţii refugiaţi de la Mănăstirea Arnauchiul, din Turcia, prin anul 1810. În 1864 i s-a schimbat ferecătura de argint aurit, cea nouă având pe margini 24 de mici medalioane care ilustrează minunile săvârşite de Maica Domnului.

Icoana Sf. Mina – Biserica Sf. Mina

În anul 1847, când un incendiu a mistuit o parte din Bucureşti, a ars în întregime şi Biserica Sf. Mina, dar icoana Marelui Mucenic Mina a rămas intactă în catapeteasmă, în mijlocul flăcărilor. E de mare ajutor pentru femeile ce vor a se căsători, dar şi pentru păgubiţii de orice fel.

Icoana Maicii Domnului– Biserica Doamnei

Icoana, a cărei provenienţă este necunoscută, o reprezintă pe Maica Domnului în veşmânt negru şi este realizată în stil apusean. Este renumită pentru vindecările trupeşti şi sufleteşti.

Icoana Maicii Domnului – Biserica “Mihai Vodă”

Icoana are o vechime considerabilă, datând cel puţin din vremea domniei lui Mihai Viteazul, când a fost adusă de la muntele Athos de către monahul Ioan pe cheltuială proprie, ca un semn de mulţumire faţă de domnitorul român. Se spune că ajută femeile să rămână însărcinate şi să nască uşor.

Icoana Maicii Domnului– Biserica Icoanei

Conform tradiţiei, acum câteva secole, un trecător a aţipit în parcul aflat pe locul actualei biserici. Trezindu-se, a văzut icoana cu chipul Maicii Domnului, care i-a cerut să ridice o biserică acolo. E unica icoană care pare a vorbi cu cel care se roagă la ea.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul – Biserica Zlătari

A fost adusă în 1987 de preoţimea strămutată la Zlătari de la Biserica Bradului, care urma a fi demolată. Este îmbrăcată în foiţă de argint, lucrată manual, şi datează din 1826. E renumită pentru ajutorul dat împotriva farmecelor, a vrăjilor şi a blestemelor.

Icoana Sf. Parascheva – Biserica Sf. Gheorghe Nou

Această icoană e vestită pentru miracolele înfăptuite. Ea provine din fosta biserică Sf. Vineri – dărâmată în timpul comuniştilor -, motiv pentru care nu figurează în istoricul bisericii. Se spune că vindecă boli şi ocroteşte contra pericolelor de moarte.


5 lucruri esențiale pentru a avea un copil sănătos (nu doar) în prima zi de școală


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News