La aproximativ 17 kilometri de municipiul Galaţi se află Pădurea Gărboavele, unde, pe o suprafaţă de aproximativ 170 de hectare, există o zonă special amenjată pentru activităţi de picnic.
De altfel, încă de la începutului sezonului cald, această zonă, aflată în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi, reprezintă principalul punct de atracţie pentru numeroşi gălăţeni dornici să facă grătar, mai ales că accesul este gratuit.
„Noi ne-am pregătit aşa cum trebuie: am făcut ecologizare, dezinsecţie. Vreau să vă spun că săptămâna trecută, duminică, era ocupată toată zona amenajată de 170 de hectare. Sunt aproximativ 130 de grătare, 300 de bănci cu 100 de mese, parcuri pentru copii, teren de fotbal. Noi aşteptăm gălăţenii să vină în număr mare, cu chef de distracţie şi voie bună”, spune Gabriel Popa, directorul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi.
De asemenea, cei care ajung aici pot face plimbări pe jos sau cu bicicleta pe potecile pădurii.
Pasionaţii de pescuit pot opta pentru zona Zătun, aflată foarte aproape de municipiul Galaţi. La Balta Zătun, aflată tot în administrarea CJ Galaţi, sunt zeci de grătare, mese, locuri de joacă pentru copii, pavilioane şi observatoare, taxa de acces fiind de 10 lei, în timp ce pentru cei care vor să pescuiască, taxa este de 60 lei pentru intervalul orar 6.00-20.00.
Totodată, cei care vor să petreacă mai mult timp la Balta Zătun pot înnopta la căsuţe, unde tariful este 70 de lei pentru două locuri. În apropierea Bălţii Zătun este şi o amenjare privată, „La Salcâmi”, unde se poate pescui, în schimbul unei taxe, existând şapte bazine mici şi unul mare. În funcţie de timpul petrecut aici şi de bazine, tarifele pornesc de la 200 lei, plus 10 lei de persoană și ajung până la 400 de lei, plus 10 lei de persoană, însă în această perioadă toate locurile au fost deja rezervate.
În apropierea municipiului Galaţi se află şi „Lacul Vânători”, aflat în administrarea societăţii Gospodărire Urbană din subordinea Primăriei Galaţi. În această zonă sunt amenajate 18 grătare, se poate pescui pentru o taxă de 10 lei pe zi, în timp ce taxa de acces pentru adulţi este 6 lei, iar pentru copii, de 4 lei.
Gălățenii pot merge și la Lacul Brateş, unde există o amenjare privată cu 120 de grătare, zeci de pavilioane, locuri de joacă pentru copii şi terenuri sportive, taxa de acces fiind de 5 lei. De asemenea, se poate înnopta în una dintre cele 16 căsuţe care dispun, fiecare, de câte două locuri, preţul fiind de 70 lei pentru 24 de ore.
Sunt însă destui gălăţeni care preferă să meargă la picnic în zone care nu sunt amenajate, cum ar fi malul Dunării, în special în zona Cotului Pisicii, dar şi pe malurile râurilor Siret şi Prut.
Citește și:
REPORTAJ/ Angajaţii ArcelorMittal Galaţi, între îngrijorare și speranță, înaintea vânzării. “Un şef spunea că cine ţine un ciorap găurit? Cine l-a găurit, nu tot ei?”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro