Legea picnicului din 2012 spune că grătarele se pot face doar în locuri special amenajate, iar cei care nu o respectă pot primi amenzi între 100 și 5.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.

Dacă vreți să faceți un grătar cu mici de 1 mai și să nu plătiți amendă, puteți merge în mai multe zone din București.

În Sectorul 2 se pot face grătare în următoarele parcuri:

– Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina

– Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei

– Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu

– Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti.

– Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.

Grătare se pot face doar în locurile în care există apă curentă, canalizare, toalete ecologice, dar și pubele pentru aruncarea selectivă a gunoaielor.

Dacă vreți să faceți grătar în zonele special amenajate din Sectorul 2, nu trebuie să plătiți nicio taxă, ci trebuie să veniți doar cu grătarul de acasă.

Un alt loc unde se pot face grătare în București este Parcul lumea Copiilor, din Sectorul 4, unde se află o zonă cu 70 de grătare și foișoare de lemn construite de autorități, iar curățenia este asigurată de reptrezentanții Administrației Domeniului Public.

În Sectorul 6, în Parcul Crângași, pe malul Lacului Morii, au fost instalate șapte grădare pentru cei dornici de un picnic, iar în cartierul ANL Brâncuși sunt încă șase locuri pentru grătar, unde vă puteți instala gratuit, scrie B365.ro.

Todoată, Primăria Municipiului București a amenajat, în curtea Palatului Mogoșoaia, un spațiu pentru grătare. Aici, locuitorii capitalei au la dispoziție grătare și saci menajeri pentru colectarea deșeurilor.


Gravidele ar putea primi îmbrăcăminte și produse de îngrijire pentru nou-născuți, dacă merg la controalele prenatale (proiect)

Urmărește-ne pe Google News