„Regret enorm această tragedie, care a șocat o țară întreagă, și, dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător”, a spus ministrul. Bode a subliniat că polițistul nu era într-o misiune de urgență, care să necesite viteza cu care se deplasa, dar chiar și dacă era, acest lucru nu îl scutea de obligația de a fi prudent.

„Efectua o misiune polițienească, la solicitarea structurii de evidența populației. Mai exact, verifica la domiciliu anumite persoane. Am spus foarte clar, nu se afla într-o misiune de urgență”, e declarația ministrului.

Demnitarul a mai adăugat că „legea este foarte clară. Tot ce înseamnă condiţii de tip prioritar, are obligaţia cel care conduce o maşina a Poliţiei să circule cu prudenţă şi este scutit doar pe partea contravenţională, nu și pe partea penală”.

Mașina care le-a lovit pe cele două fete avea în funcțiune doar semnalele luminoase, pe bulevardul Laminorului, dinspre șoseaua Chitilei spre Bucureștii Noi, se arată într-un document MAI, intrat în posesia Libertatea.

Polițistul, care a fost angajat din sursă externă, a intrat cu viteză în cele două fetițe care traversau strada regulamentar. Una dintre ele, Raisa, a murit la scurt timp după impact, iar mașina de Poliție s-a oprit la câteva zeci de metri de locul accidentului.

Urmărește-ne pe Google News