”Bogații nu au o țară”, spunea în 2017 Reaz H. Jafri, partener la Withers Worldwide, o firmă care ajută oamenii cu avere să se relocheze.
”Aceștia nu văd succesul lor ca fiind legat de o singură țară, ci de strategiile lor de afaceri. Este uimitor pentru mine câți dintre bogați devin total mobili”, a mai spus Jafri.
De ce Australia
Bogații preferă Australia din cauza sistemului fiscal, aceasta neavând o taxă pe moștenire. De asemenea, are un rol și faptul că rata criminalității este foarte redusă, iar siguranța generală a țarii este foarte bună, potrivit raportului.
Cea mai mare parte a bogaților planetei vorbește engleza, astfel că este normal ca primele țări ca destinație să fie tot de limbă engleză, se mai arată în document.
SUA atrage prin capital și oportunități
SUA este în top atât datorită siguranței investițiilor, cât și a oportunităților, datorită Silicon Valley și Wall Street-ului.
În SUA s-au mutat antreprenori precum Elon Musk (șeful Tesla și fondator al SpaceX și PayPal), Sergei Brin (cofondator al Google), Jerry Yang (cofondator al Yahoo), Pierre Omidyar (fondator al eBay), Pavel Durov (fondator al Telegram), Jan Koum (cofondator al WhatsApp), Jen-Hsun Huang (fondatorul Nvidia), ori persoane ca Satya Nadella (director general al Microsoft), Sundar Pichai (directorul general Google), Jony Ive (directorul de design al Apple) sau Linus Torvalds (inventatorul Linux).
Paradisuri fiscale
Alte destinații de top sunt Singapore și Insulele Caraibe, cunoscute ca fiind paradisuri fiscale.
State precum China, Rusia și Marea Britanie pierd milionari. În cazul britanicilor, exodul vine ca urmare a incertitudinilor Brexitului.