După ninsoarea din cursul nopţii de miercuri spre joi, pe partea superioară a Masivului Postăvarul, stratul de zăpadă a ajuns la 30 -35 cm, iar în partea inferioară atingea 15 cm, în jurul orei 11.00. În cursul zilei a continuat să ningă, dar vântul s-a oprit. De altfel, potrivit administratorilor domeniului schiabil, telecabina funcţiona conform programului de vară.
Cu toate acestea, cei care se ocupă de administrarea pârtiilor au precizat că, oficial, sezonul de schi este închis. De altfel, în ultima perioadă s-a început şi demontarea plaselor de siguranţă. Asta înseamnă că pasionaţii de sporturi de iarnă merg pe răspunderea lor să schieze în Poiana Braşov.
Și la Rânca stratul de zăpadă s-a depus consistent și e perfect pentru sporturile de iarnă. Mai dificil ar fi însă accesul în zonă. Pe DN 67 C, între Novaci şi Rânca, se află zăpadă tocată după kilometrul 25 şi se acţionează cu cinci utilaje de deszăpezire. Drumarii au împrăştiat peste 15 tone de material antiderapant. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, stratul de zăpadă în staţiune se apropie de 60 de centimetri.
În acesttimp, meteorologii anunță că riscul producerii de avalanșe la Bâlea este extrem de mare. Așa spun că cea mai expusă zonă este cea de la Bâlea Lac. La o altitudine mai mică în cele două masive, între 1.400 și 1.800 de metri, riscul de producere de avalanșe este de asemenea însemnat, de gradul trei pe o scară de la unu la cinci. Cel mai mare strat de zăpadă se înregistrează la Bâlea Lac (Munții Făgăraș), cu o grosime de 173 de centimetri, în timp ce în Munții Bucegi, la Vârfu Omu, zăpada măsoară 103 centimetri.
Atât la Arena Platoș cât și pe platoul de pe pârtia Oncești, zăpada s-a așternut și grosimea crește pentru că ninge în continuare.
Citește și: Cod portocaliu și cod galben de ninsori. Zeci de oameni, salvați cu șenilata ca în plină iarnă
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro