Pe pârtie non-stop la Palatul Copiilor

În această perioa dă, cele nouă pa tinoare care funcţionează în Capitală sunt pline. Pen tru cei mai mulţi bucureşteni, datul cu patinele a ajuns modalitatea cea mai la îndemână ca să se re la xeze. În fiecare mare car tier din oraş func ţio nează câte un patinoar. Taxa de intrare variază între 10 şi 15 lei în funcţie de zi, iar închirierea unei perechi de patine este 10 lei.
Nici pescarii din Bucureşti nu tre buie să stea “pe bară”. Şi aceasta, pentru că a proape toate lacurile din oraş sunt îngheţate bocnă, deci tocmai bune pentru un pescuit la copcă. Aşa se face că lacurile Pante limon, Fundeni sau cel de la Văcăreşti sunt împânzite de iubitorii acestui sport, care vin mai ales în weekend.
Dacă nu vă deranjează căzăturile pe zăpadă sau hopurile pe care le simţiţi pe săniuţă, mergeţi pe pârtia din Parcul Tineretului, din spatele Palatului Copiilor, care e deschisă non-stop, accesul fiind gratuit. Aici e raiul săniuţelor. Dar nu trebuie să ocoliţi nici parcurile din cartier, fiindcă sigur veţi găsi acolo un derdeluş improvizat.
Pasionaţii de snowboard au unde să-şi arate talentul şi îndemânarea. Pe pârtia de la Palatul Copiilor, pe lângă cei care vin cu săniuţele, e loc destul şi pentru cei care vor să-şi încerce placa de snowboard. Astfel că amatorii acestui sport pot veni aici zi şi noapte, să testeze panta şi să se antreneze.
Dacă sunteţi o fire mai puţin dornică de senzaţii tari, puteţi opta pentru o plimbare prin parcuri. Acum, când copacii sunt încărcaţi cu chiciură şi când zăpada de pe alei încă trosneşte sub picioare, un drum prin Herăstrău, prin Cişmigiu sau Parcul Carol se poate dovedi metoda perfectă pentru a vă relaxa, a dormi liniştit şi a începe a doua zi lucrul cu bateriile încărcate.
LEGENDĂ

Patinoarele, cele mai căutate locuri de distracţie

Alex (8 ani), Irina (8 ani), Andrei (9 ani) şi Ioana (10 ani) sunt înnebuniţi să patineze şi, dacă ar putea, ar veni în fiecare zi să se în treacă pe gheaţa din Parcul Unirii. Copiii ne-au spus că nimic nu se com pară cu mersul pe patine şi că de fiecare dată când vin aici sunt nerăbdători să se alerge unii pe cei lalţi. În Bucureşti, mai sunt patinoare în Parcul Cişmigiu (2), Parcul Drumul Taberei (3), Titan (4), Kiseleff (5), Parcul Unirii (6), Na ţi o nal (7), Parcul de la Palatul Copiilor, din Tineretului (8) şi Parcul Plumbuita (9).

Snow-boarderii sunt aşteptaţi în Tineretului

Pârtia din Tineretului (1) este perfectă pentru cei care vor să se dea cu placa de snow-board. Adi (19 ani, foto sus) e unul dintre cei care vin în fie care zi să se antreneze aici. Însă nu trebuie neglijate nici pârtiile care s-au format în celelalte parcuri şi care pot fi şi ele perfecte pentru snow-board.


Ionuţ (12 ani, foto) e cel mai fericit când se dă cu săniuţa. El ne-a spus că pe pârtia din Tineretului, de la Pala tul Copiilor (10), se simte cel mai bine şi e bucuros că aici, datorită tunurilor de zăpadă, terenul e mereu alunecos şi tocmai bun ca să prinzi viteză. Mai puteţi să “zburaţi” cu săniuţele şi pe derdeluşurile din: Orăşelul Copiilor (11), Parcul Al. I. Cuza din Titan (12), Parcul Carol I (13), Herăstrău (14), Cişmigiu (15), Dr. Taberei (16), Crângaşi (17) şi Circului (18).

Hai la pescuit la copcă!

Stau ore în şir, câteodată şi ziua toată, aşteptând ca peştele să muşte momeala şi să se laude acasă cu “trofeul” lor. Uită de frig, uită de timp şi, pe scăunel sau în picioare, privesc ţintă la capătul undiţei, doar-doar s-o prinde vreun peştişor. Nea Relu (40 de ani) şi Marius (14 ani) sunt pescari înrăiţi şi spun că totul ţine de noroc. “Dacă muşcă- bine, dacă nu- poţi să stai ore în tregi şi să nu prinzi nimic”, ne-a spus Relu care era ieri pe lacul din Pipera (35). Amatorii acestui sport mai pot pescui la copcă pe lacul Fundeni (36), lacul Plumbuita (37), lacul Pantelimon (38), lacul Văcăreşti (39), lacul Tei (40) sau Floreasca (41).

Andreea (15 ani) şi Tavi (16 ani) ne-au spus că nimic nu se compară cu o plimbare prin Parcul Tineretului (19) mai ales atunci când ies de la şcoală. Dar şi plimbările prin Parcul Carol I (20), Parcul Circului (21), Eroilor (22), Dr. Taberei (23), Politehnicii (24), Grădina Botanică din Cotroceni (25), Crângaşi (26), Kiseleff (27), Herăstrău (28), Naţional (29), Unirii (30), Titan (31), Cişmigiu (32), Izvor (33) sau prin Orăşelul Copiilor (34) pot fi la fel de plăcute.

 

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News