Vorbim, în special, despre sisteme de rachete portabile pentru om, drone kamikaze și dispozitive de vedere pe timp de noapte, în valoare de peste un miliard de dolari.

Concluziile raportului spun că oficialii și diplomații Departamentului de Apărare al SUA din Washington și Europa nu au reușit să țină seama rapid sau complet de toate cele 40.000 de arme trimise în Ucraina, care ar trebui „monitorizate îndeaproape”.

Există îngrijorări că unele dintre arme ar fi putut fi furate sau au ajuns în mâinile unor contrabandişti, notează autorii documentului.

The New York Times scrie că raportul inspectorului general nu a găsit nicio dovadă că armele au fost folosite greșit, după ce au fost expediate către un centru logistic militar american din Polonia, sau, mai departe, pe frontul din Ucraina.

„Nu a fost scopul evaluării noastre să stabilim dacă a avut loc deturnarea unei astfel de asistențe”, se spune în raport.

Din cauza neînțelegerilor politice interne, Congresul SUA nu a aprobat încă finanțarea pentru asistență militară suplimentară pentru Ucraina, pentru mai mult de 60 de miliarde de dolari.

Pe 10 ianuarie, țările Alianței Nord-Atlantice, în urma unei reuniuni a Consiliului Ucraina-NATO, au anunțat că vor continua să ofere asistență economică, umanitară și militară Kievului, inclusiv pentru consolidarea apărării aeriene ucrainene.

 
 

Urmărește-ne pe Google News