Impactul sancțiunilor asupra Europei Centrale

Administrația Biden a impus vineri cel mai amplu pachet de sancțiuni care vizează veniturile Rusiei din gaz și petrol. Acest lucru a dus la o creștere a prețului petrolului la un maxim pe ultimele trei luni.

„Acest pachet de sancţiuni ridică provocări severe pentru Europa centrală”, a declarat Szijjarto într-un videoclip pe Facebook.

El a explicat că scăderea resurselor de țiței va duce la creșterea cererii de combustibili rafinați, ceea ce ar putea provoca creșteri de prețuri „foarte serioase” în regiune.

Ungaria, dependentă de petrolul rusesc

Ungaria importă cea mai mare parte din țiței prin conducta Drujba, care transportă petrol rusesc prin Belarus și Ucraina. Această dependență face țara deosebit de vulnerabilă la fluctuațiile pieței petroliere.

Szijjarto a anunțat că Ungaria va începe convorbiri cu aliații regionali pentru a reduce impactul asupra prețurilor și a economiei în general. Aceste discuții vor viza găsirea unor soluții comune pentru a face față provocărilor create de noile sancțiuni americane.

Conform sursei citate, printre companiile rusești vizate de sancțiuni se numără Gazprom Neft și Surgutneftegas, precum și 183 de nave care transportă petrol rusesc.

Aceste măsuri fac parte din strategia SUA de a oferi Kievului și viitoarei administrații Trump pârghii pentru negocierea unui acord de pace în Ucraina.

 
 

Urmărește-ne pe Google News