O soluție de curățire foarte bună este cu apă oxigenată 20%. Înmoaie un bețișor de bumbac în apă oxigenată, apoi freacă unghiile murdare.

Știai că apa oxigenată a fost descoperită în 1818 de un chimist francez. Ea mai este cunoscută și sub denumirea de peroxid de hidrogen sau perhidrol în industrie. La începutul secolului XX apa oxigenată era folosită cu scopul de a dezinfecta rănile. În timpul celui de-al doilea Război Mondial utlizarea ei a permis reducerea unui mare număr de amputări la soldații răniți. Pe lângă virtuțiile sale de albire apa oxigenată este și hemostatică, dezinfectantă și chiar biocidă (împiedică înmulțirea microorganismelor). Ea este utilizată în diverse produse de uz cotidian. În farmacii o găsești în concentrații de 10, 20, 30 la sută volum. Aceste cifre reprezintă numărul de litri de oxigen activ la 1 litru de apă oxigenată. Cea cu valoare antiseptică este de 10%.

Unghiile friabile și casante

Multă lume se plânge de aceaste probleme. Iată 7 trucuri ca să le rezolvi:

  • Înmoaie unghiile 5 minute în fiecare seară în ulei de măsline călduț sau de germeni de grâu, cu scopul de a-ți hidrata unghiile și a împiedica usccarea sau ruperea lor.
  • Înmoaie unghiile 5-10 minute într-un decoct preparat astfel: dintr-o linguriță de coada-calulului uscat și una de tătăneasă fierte în apă 10 minute. Repetă acțiunea de mai multe ori pe săptămână. Coada-calului este excelentă pentru unghiii fiindcă este bogată în siliciu și întărește unghiile fragile și friabile.
  • Masează unghiile cu ulei de ricin care este un remediu natural împotriva unghiilor uscate și fisurate. O picătură de ulei pe fiecre unghie ajunge.Uleiul de ricin conține vitamina E care ajută la întărirea unghiei și la strălucire.
  • Amestecă 2 lingurițe de suc de papaya cu una de gălbenuș și ½ linguriță de ulei de migdale. Aplică această mixtură pe unghii, printr-un masaj ușor. Lasă remediul să acționeze 30 de minute, apoi spală-ți mâinile cu apă rece.
  • Într-un recipient mic adaugă o linguriță de zahăr cu suc de portocale sau de lămâie 100% natural. Apoi introdu vârfurile degetelor timp de câteva minute. Scoate apoi degetele și freacă unghiile cu o cârpă îmbibată în ulei de migdale. Fă acest lucru zilnic, de preferință înainte de culcare.
  • Pentru întărirea unghiilor înmoaie-le în apă caldă în care ai pus în prealabil o lingură de bicarbonat de sodiu. Lasă să acționeze 15 minute. De făcut o dată pe săptămână.
  • Înmoaie unghiile într-un bol care conține oțet de mere, timp de 15 zile, seara, înainte de culcare.

Vezi și ce modele de unghii se poartă în fiecare sezon.

 
 

Urmărește-ne pe Google News