Potrivit UNCEF din 2014 până acum au avut loc 117 atacuri în zona Lacului Ciad, în care dispozitivele explozive erau purtate de copii. 80% dintre aceștia erau fete care erau drogate înainte de a fi trimise în misiune.
S-a ajuns atât de departe încât simpla vedere a unor copii în apropierea piețelor sau a punctelor de control trezește teamă în rândul populației. Pornind de la această situație s-a ajuns ca în 2016, aproape 1.500 de copii să fie reținuți în Nigeria, Camerun, Niger și Ciad.
Marie-Pierre Poirier, șef regional al UNICEF pentru Vestul și Centrul Africii, susține că ”copiii sunt victime și nu autori. Forțarea sau înșelarea acestora pentru a-i determina să comită astfel de fapte trebuie condamnată”.
Publicarea raportului UNICEF a coincis cu aniversarea a trei ani de la răpirea de către Boko Haram a elevelor de la școala din Chibok.
În urmă cu trei ani, întreaga lume era șocată de acțiunile grupării teroriste Boko Haram. 276 de eleve de liceu au fost răpite de această organizație islamistă. De atunci și până acum, puține informații au mai ieșit la iveală despre soarta lor. Se pare că multe dintre fete au fost obligte să se căsătorească cu luptători ai grupării teroriste și au rămas însărcinate.
Reprezentanții UNICEF susțin că deși cazul elevelor de la Chibok a fost cel mai mediatizat, copii sunt răpiți în fiecare zi. ”Fete tinere sunt luate de pe stradă sau din case în timpul unor raiduri nocturne. În unele cazuri părinții lor sunt uciși chiar în fața fetelor. Apoi fetele sunt duse la bazele Boko Haram, unde sunt căsătorite foarte repede și devin sclave sexuale ale războinicilor.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!