Printr-un comunicat de presă, organizația a cerut ca această colectivitate să fie vaccinată imediat după personalul sanitar din prima linie și categoriile de risc. Cele două categorii vor fi primele vaccinate în majoritatea țărilor, mai arată sursa citată.
”Consecințele sunt profunde, mai ales pentru cei defavorizați”
Directorul executiv al UNICEF, Henriatta Fore, a precizat că pandemia ”a făcut ravagii” în educația copiilor din întreaga lume, iar vaccinarea profesorilor ar fi ”un pas cheie” pentru revenirea la normalitate.
„Deşi deciziile privind repartizarea vaccinurilor rămân la decizia guvernelor, consecinţele unei educaţii pierdute sau limitate o perioadă prelungită de timp sunt profunde, mai ales pentru cei mai defavorizaţi”, a precizat aceasta.
Fore a mai amintit că, cu cât copiii vor petrece mai mult în afara școlii, cu atât mai probabil este ca ei să nu se mai întoarcă niciodată la școală.
UNICEF susține că, deși în perioada de vârf a pandemiei unitățile de învățământ la care merg peste 90% din copiii din întreaga lume s-au închis, ”școlile nu sunt un factor important de transmitere comunitară” a virusului.
Potrivit agenției ONU, la 1 decembrie centrele de învățământ erau închise pentru 1 din 5 copii din întreaga lume, adică pentru aproximativ 320 de milioane de elevi.