Unilever a suspendat toate importurile și exporturile produselor sale alimentare și de consum către Rusia și, de asemenea, oprește toate investițiile în țară, potrivit CNN.

Compania, care deține branduri cunoscute, precum Ben & Jerrys și Dove, va înceta, de asemenea, cheltuielile pentru promovare media și publicitate în Rusia și spune că nu va mai profita de pe urma prezenței sale acolo.

„Vom continua să furnizăm alimente esențiale de zi cu zi și produse de igienă fabricate în Rusia, oamenilor de aici. Vom monitoriza acest lucru îndeaproape”, au declarat reprezentanții Unilever.

Aceștia au adăugat că se alătură apelurilor internaționale de încetare a acestui război și speră că „pacea, drepturile omului și dreptul internațional vor prevala”.

„Afacerile noastre din Ucraina au încetat și acum suntem pe deplin concentrați pe siguranța angajaților noștri ucraineni și a familiilor acestora, inclusiv ajutând la evacuarea lor, acolo unde este necesar și să oferim sprijin financiar suplimentar”, a mai transmis Unilever.

Aceștia s-au angajat, de asemenea, să doneze 5 milioane de euro, în produse esențiale Unilever, pentru a ajuta eforturile umanitare.

Urmărește-ne pe Google News