Membrii Uniunii Europene urmează să voteze dacă vor impune tarife de până la 45% pe importurile de vehicule electrice din China pentru următorii cinci ani, o decizie care ar putea provoca represalii din partea Beijingului.

După ce s-a abţinut de la un prim vot neobligatoriu asupra propunerii, Germania, principalul partener comercial al Ungariei şi cea mai mare economie din UE, va vota împotriva introducerii tarifelor UE.

„Ceea ce ei ne obligă să facem acum, sau ceea ce UE vrea să facem, este un război rece economic”, a declarat Orban într-un interviu la postul de radio public, referindu-se la tarifele propuse de UE pentru China.

Orban, care conduce inițiativa din Europa Centrală de a aduce în Ungaria fabrici chineze pentru producția de mașini electrice și baterii, a afirmat că țara sa își propune să păstreze legături comerciale cu ambele tabere. El a adăugat că produsele fabricate în UE vor fi din ce în ce mai greu de vândut dacă economia mondială este împărţită în două blocuri şi că este sigur că Ungaria îşi poate urma cu succes strategia de neutralitate economică.

Urmărește-ne pe Google News